A Magyar Ifjúsági Tanács (MIT) idén immár tizenhetedik alkalommal szervezi meg a nagy népszerűségnek örvendő Adj, király, katonát! csoportos ifjúsági vetélkedőt. Az Erdély-szerte meghirdetett vetélkedőre olyan diákok jelentkezését várjuk, akik játékosan, az irodalom világán keresztül szeretnének a közösségekről és családról tanulni, akik a hasonló korú gyerekekkel való ismerkedés, barátságkötés által szeretnék feltérképezni a világot.

2023-ban jeles születésnapot ünneplünk, hiszen nemzetünk költője, Petőfi Sándor éppen 200 éve látta meg a napvilágot, így az idei AKK feladatsorait teljes egészében az ő emlékének szenteljük. A tavalyi vetélkedőhöz hasonlóan az elődöntők feladatsoraihoz a gyerekek egy internetes oldalon férhetnek hozzá. A feladatok megoldásához szükséges irodalmat is a vetélkedő weboldalán tesszük közzé, így egy számítógépről vagy akár okostelefonról bármikor elérhetők lesznek.

A verseny az V–VIII. osztályos tanulókat célozza meg, akik a vetélkedőn csoportokban versenyeznek. Az eddigi évektől eltérően ezek a csoportok nem véletlenszerűen alakulnak meg. Arra kérjük tehát kedves versenyzőinket, hogy egy előre megalakított 3-4 fős csapattal jelentkezzenek, akikkel szívesen dolgoznának együtt minden forduló során. A csapatok tagjai között kötelezően szerepelnie kell legalább egy ötödik osztályos tanulónak is. A bejelentkezési űrlap 2023. október 9-ig érhető el a következő linken:

https://akk.mitesek.net/regisztracio-2023/

Az elmúlt években már megszokott módon, a soron következő fordulóhoz kapcsolódó meséket egy internetes felületre töltjük fel, ahol a vetélkedő teljes időtartama alatt elérhetők lesznek. Az első két forduló a regisztráció során megismert felületen fog zajlani: előre közölt időpontban elérhetővé válik a feladatsor, melyet a diákok bármikor kitölthetnek, a megadott határidőn belül. Az első két fordulón elért pontszámok összesítése után értesítjük azokat a csapatokat, melyek bejutást nyernek a 2023. november 25-én, Székelyudvarhelyen megrendezésre kerülő MindentEldöntőre. Mivel az utolsó megmérettetésre településenként egy csapat juthat tovább, arra kérjük a kedves pedagógusokat, hogy legalább 3 csapatot készítsenek a vetélkedőre.

További információkért keressék a vetélkedő weboldalát (https://akk.mitesek.net/), Facebook-oldalát (www.facebook.com/adjkiralykatonat), a MIT weboldalát (www.mitesek.net), vagy Facebook-oldalát (www.facebook.com/MITESEK). Bármilyen kérdésre szívesen válaszolunk a mit@mitesek.net e-mail címen, vagy a 0751 891 215 telefonszámon.