2023. évi Küldöttgyűlését tartotta november 9-én a Magyar Ifjúsági Tanács, a Herepei-házban. Az Elnökség beszámolt elmúlt évi tevékenységéről és összegezte a szervezet rendezvényeit érintő alapvető kérdéseket és javaslatokat.

A MIT Alapszabályának megfelelően a Küldöttgyűlés a Tagszervezetek (IKE – Ifjúsági Keresztyén Egyesület, ODFIE – Országos Dávid Ferenc Ifjúsági Egylet, UFF – Udvarhelyi Fiatal Fórum) küldötteinek számbavételével és az ülésvezető megszavazásával kezdődött. A Küldöttgyűlés vezetője Farkas Ilka (ODFIE) volt.

Miután a Küldöttgyűlés elfogadta a tárgysorozatot, Horváth Réka, a Magyar Ifjúsági Tanács elnöke beszámolt az elmúlt évi tevékenységéről és köszönetét fejezte ki a szervezet munkatársai és önkéntesei számára. Az elnöki beszámolót követően Mihály Dávid (IKE), Nagy Norbert (ODFIE) és Toth Tímea (UFF) alelnökök ismertették az elmúlt évben kifejtett munkájukat, tapasztalataikat a szervezetben. Ezt követően Popa Ilona, Tusványos főszervezője ismertette a 32. Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktáborról való tudnivalókat.

A tevékenységi beszámoló végehez érve az Elnökség vázolta jövő évi terveit.

Köszönettel tartozunk a Magyar Ifjúsági Tanács tagszervezeti vezetőségeinek és azoknak az önkénteseknek, akikkel a közös munka az elmúlt évben is eredményes, gördülékeny, hatékony volt!

Hálásak vagyunk a MIT Elnökségének az elmúlt évi munkájukért és azt kívánjunk, a következő évben is töretlen lelkesedéssel folytassák az elkezdett munkájukat a MIT közösségében!