Az idei évben az Adj, király, katonát! ifjúsági vetélkedő első két fordulója, előző évi kiadáshoz hasonlóan, online folytak. A gyerekek örömére viszont idén újra sikerült személyesen megszervezni a nagyszabású MindentEldöntőt Székelyudvarhelyen, a Baczkamadarasi Kis Gergely Református Kollégiumban zajlott.

A MindentEldöntőre november 25-én került sor, melyre a 133 bejelentkezett csapatból 24, 3 vagy 4 fős csapat jutott tovább Erdély különböző településeiről. A székelyudvarhelyi MindentEldöntőn a regisztrációt követően a megnyitóra került sor, ahol Horváth Réka, a Magyar Ifjúsági Tanács elnöke és Toth Tímea, az Adj, Király, Katonát! projektfelelőse köszöntötte a diákokat és tanárokat. A megnyitót követően egy eligazítóra került sor a vetélkedő menetéről, majd ezt követték a próbák, a csapatok négy különböző teremben kellett megmutassák felkészültségüket és rátermettségüket. A termekben egyszerre 6 csapat versenyzett párhuzamosan és a feladatok után új terembe vándoroltak. A János vitéz elbeszélő költemény által inspirált társasjátékokban kellett részt vegyenek, mint például a Maradj talpon!, Taboo, Kahoot!. A negyedik feladat egy plakát készítése volt, amiben az óriások segítéségét kérik a boszorkányok által megtámadott Tündérország megvédésére. A feladatok megoldása során egyaránt volt szükség a tárgyi tudásra, leleményességre, ügyességre és csapatmunkára is.

Ebédszünetben lehetőségük nyílt megismerkedni a város, Székelyudvarhely központjával, hiszen a csapatok hármasával voltak felosztva és helyi kíséret mellett kellett megkeressenek és megoldjanak olyan feladatokat, amelyek a mű szerzőjéhez, Petőfi Sándorhoz kapcsolódtak.

Ezt követően került sor az eredményhirdetésre, a dobogó fokait a következő csapatok foglalták el:

 

 1. Grofnék – Varsolc

csapattagok: Papp Ramóna, Péter Eszter, Péter Alexandra

felkészítő tanár: Vida János Antal

 

2. Vadkacsák – Szilágynagyfalu

csapattagok: Pop Csenge –Natália, Sallai Leila, Szilágyi-Benedek Hannelore, Szűcs-Lukács Livia

felkészítő tanár: Orosz Gabriella

 

3. #kiskőrösiek – Csittszentiván

csapattagok: Bartus Eszter-Boróka, Hodoș Nicoleta-Adrienn, Török Magor, Zőld Debóra

felkészítő tanár: Szabó Csilla

 

A 17. Adj, király, katonát! ifjúsági vetélkedőt a Magyar Ifjúsági Tanács szervezte, partnereink az Erdélyi Ifjúsági Keresztyén Egyesület, az Országos Dávid Ferenc Ifjúsági Egylet és az Udvarhelyi Fiatal Fórum. A vetélkedő támogatója a Communitas Alapítvány, a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt és a Miniszterelnöki Kabinetiroda.