Bemutatkozunk 2018-01-29T01:12:37+00:00

A Magyar Ifjúsági Tanácsról

A Magyar Ifjúsági Tanács (MIT) olyan érdekképviseleti ernyőszervezet, ami több, mint húsz éves múltjával folyamatos szereplője az erdélyi közéletnek. A MIT projektjei között megjelennek a kisiskolásoknak, középiskolásoknak és egyetemistáknak szervezett programok, rendezvények és táborok. Az eltelt két évtizedben számos rendezvény, képzés, ifjúságpolitikai javaslat és közéleti megnyilvánulás is jellemezte a MIT tevékenységét. Csapatunk egy folyamatosan megújuló, dinamikusan fejlődő szervezet, amely 2008 óta, immár tizenegyedik alkalommal társszervezője a Tusványosnak.

A MIT jelenleg öt tagszervezetből áll

A MIT néhány korábbi programja:

  •  Tusványos – Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktábor:  Szabad ötletek szabad fóruma, mely mára egy folyamat védjegye lett. 2008-tól a MIT a Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktábor erdélyi főszervezője.
  • Dinamit! – Teret nyitunk!: 2017-ben először szerveztük meg Marosvásárhelyen a sikeres fiatalok napját. Inspiráció, példamutatás és ambíció jellemezte a Dinamitot.
  • Adj, király, katonát! csoportos ifjúsági vetélkedő 10–15 éveseknek: A vetélkedők célja a családközpontú életszemlélet közvetítése, ilyenként szervesen illeszkedik az Áldás, népesség mozgalomhoz. A MIT 2007 óta szervez vetélkedőt a gyerekek számára.
  • Civilsuli és Közéleti Vándortábor: Célja az erdélyi magyar középiskolás fiatalok érdeklődésének felkeltése a civil szféra és a közéleti kérdések iránt, valamint közvetlen tájékozottságuk fejlesztése az említett területeken. 2007–2013 között több ízben szerveztük meg a Civil és közéleti iskolát, ismertebb nevén, Civilsulit.

Elnökség

Fancsali Barna

elnök

Barothi Brigitta

alelnök

Vass Orsolya

alelnök

Tussay Szilárd

alelnök

Sorbán Attila Örs

alelnök

Popa Ilona

Tusványos főszervező