Az idei MIT tábor 2023. szeptember 5-7. között, Varságon valósult meg, melynek résztvevői a MIT és tagszervezetek (Erdélyi Ifjúsági Keresztyén Egyesület, Országos Dávid Ferenc Ifjúsági Egylet, Udvarhelyi Fiatal Fórum) vezetőségei, illetve önkéntesei voltak. Az együtt töltött napok során sikerült összekovácsolni a jelenlévőket, egy jól együttműködő csapatot formálni.

A MIT tábor elsődleges célja, hogy a MIT ernyője alá tartozó tagszervezetek képviselői számára találkozási lehetőséget nyújtson a közös gondolkodásra, partnerségek kialakítására, egy önkéntes csapat összekovácsolására. Fontosnak tartjuk a személyes találkozások lehetőségének kihasználását, hiszen így tudunk a jövőben hatékonyabban együttműködni önkénteseinkkel, tagszervezeteinkkel. A MIT tábor színes programja a szórakozás, kapcsolatépítés mellett nagy hangsúlyt fektetett a szervezeti kommunikáció kialakítására is, mindezeket rövid előadások keretén belül ismertettük a résztvevőkkel.

Összességében ez a hétvége sikeresnek bizonyult. A MIT tabor alkalmat adott nekünk arra, hogy megismerjük egymást, ötleteket generáljunk és szorosabbra fűzzük a kapcsolatokat a MIT önkéntesei között. Célunkat elértük, hiszen a tábor végére a jelenlévők mélyebb kapcsolatokat alakítottak ki mind az ernyőszervezettel, mind más tagszervezeti önkéntesekkel. Ennek köszönhetően a jövőben a MIT eseményeinek szervezésébe bekapcsolódott önkéntesek száma növekedik, a friss önkéntesek jóvoltából.

Az esemény főtámogatója a Romániai Magyar Demokrata Szövetség és a Communitas Alapítvány.