Az idei évben az Adj, király, katonát! ifjúsági vetélkedő első két fordulója, előző évi kiadáshoz hasonlóan, online folytak. A gyerekek örömére viszont idén sikerült már személyesen megszervezni a nagyszabású MindentEldöntőt Székelyudvarhelyen, a Baczkamadarasi Kis Gergely Református Kollégiumban zajlott.

A MindentEldöntőre november 19-én került, melyre a 153 bejelentkezett csapatból 40, 3 vagy 4 fős csapat jutott tovább Erdély különböző településeiről. A székelyudvarhelyi MindentEldöntőn a regisztrációt követően a megnyitóra került sor, ahol Apetroae Lucas, az Adj, Király, Katonát! projektfelelőse köszöntötte a diákokat és tanárokat, majd vetélkedőnek otthont adó Baczkamadarasi Kis Gergely Református Kollégium aligazgató asszonya, Győri Izabella üdvözölte a résztvevőket, akinek ezúton is köszönjük a segítségét és az együttműködést. A megnyitót követően egy eligazítóra került sor a vetélkedő menetéről, majd ezt követték a próbák, a csapatok különböző termekben kellett megmutassák felkészültségüket és rátermettségüket. A termekben egyszerre 8 csapat versenyzett párhuzamosan és a feladatok után új terembe vándoroltak. A Pál utcai fiúk regény által inspirált helyszíneket kellett bejárják, a Fűvészkertet, a Rácz tanár úr irodáját, Nemecsek házát, a Múzeum-kertet és a Törökmézes standját, ahol különböző próbákat kellett teljesíteniük: naplóírás, szabadulószoba, Maradj talpon!, illetve jelenetek felismerése. A feladatok megoldása során egyaránt volt szükség a tárgyi tudásra, leleményességre, ügyességre és csapatmunkára is.

Ebédszünet után következett az eredményhirdetés, a dobogó fokait a következő csapatok foglalták el:

I. #agrundmivagyunk – Csittszentiván

csapattagok: Marosi Szabolcs Márk, Bartus Eszter Boróka, Zőld Debóra, Csutak Frida Tamara

felkészítő tanár: Szabó Csilla

II. Olvaslakiak – Görgényüvegcsűr

csapattagok: Nagy-Szabó Boglárka-Rebeka, Bocskai Abigél, Finna Krisztián-Róbert, Vass Alfonz

felkészítő tanár: Szász Teréz

III. Öreg Betyárok – Etéd

csapattagok: Szilveszter Gergő Mózes, Máthé Áron, Jenei Tamás, Gagyi Krisztián

felkészítő tanár: Kiss-Márton Rozália

Különdíj: A Pál utcai kölykök – Csernáton

csapattagok: Biró Kristóf, Kocsis Anna Tímea, Vén Heléna, Hölczer Hanna Nikoletta

felkészítő tanár: Tóth Anna Mária

Különdíj: Pál utcai lányok – Marosszentgyörgy

csapattagok: Gábor Eszter, Manea Tamara, Vízi Boróka

felkészítő tanár: Kovács Enikő

A 16. Adj, király, katonát! ifjúsági vetélkedőt a Magyar Ifjúsági Tanács szervezte, partnereink az Erdélyi Ifjúsági Keresztyén Egyesület, az Országos Dávid Ferenc Ifjúsági Egylet és az Udvarhelyi Fiatal Fórum. A vetélkedő támogatója Székelyudvarhely Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala.