2022. november 10-én tartotta az ez évi Küldöttgyűlését a Magyar Ifjúsági Tanács (MIT), ahol a Tagszervezetek beszámoltak az elmúlt egy év tevékenységeiről, majd a gyűlés végén tisztújításra került sor.

A MIT Alapszabályának megfelelően a Küldöttgyűlés a Tagszervezetek (IKE – Ifjúsági Keresztyén Egyesület, ODFIE – Országos Dávid Ferenc Ifjúsági Egylet, UFF – Udvarhelyi Fiatal Fórum) küldötteinek számbavételével és az elnök köszöntőjével, valamint beszámolójával kezdődött.

Az elnöki beszámolót követték az alelnöki beszámolók, amelyen Apetroae Lucas és Mihály Dávid az IKE, Nagy Norbert az ODFIE és Toth Tímea az UFF képviseletében összegezték az elmúlt egy évet, valamint Popa Ilona, Tusványos főszervezője vázolta fel a szabadegyetemről való tudnivalókat. Apetroae Lucas a beszámolója rendjén köszönetet mondott az elmúlt évek közös munkájáért, és beszámolt a Küldöttgyűlésnek jövőbeni terveiről, amelyeknek köszönhetően nem tud újabb mandátumot vállalni a MIT elnökségében. A Küldöttgyűlés köszöntötte Mátéfi Ágotát, aki a szervezet új munkatársa.

A beszámolók után a jelöltállítás, majd a titkos szavazás következett, amelynek eredményeként Horváth Réka elnöknek újabb két év bizalmat szavazott a Küldöttgyűlés, valamint az alelnökök mandátumát is megerősítette újabb két esztendőre, akik közösen folytatják az elkezdett munkát. A MIT elnöksége kiegészül a Küldöttgyűlés által jelölt és megválasztott  cenzorral, mely tisztség betöltésére a jelenlévők Barothi Brigittát bízták meg, illetve a Tusványos főszervezői „székkel”, amelyet továbbra is Popa Ilona tölt majd be.

A rendezvény záró momentumanként a jelenlévők meglepték Horváth Rékát, aki éppen a Küldöttgyűlés napján ünnepelte születésnapját.

Kívánunk egy rendezvényekben, projektekben, működésben sikeres mandátumot, gördülékeny munkát továbbra is a MIT elnökségnek!

Az esemény főtámogatója a Romániai Magyar Demokrata Szövetség és a Communitas Alapítvány.