Idén Székelyudvarhelyen került megrendezésre az 5. Dinamit! sikerkonferencia. Miután a szervezők otthonosan és kreatívan berendezték a Székelyudvarhelyi Művelődési ház előcsarnokát, már csak a résztvevők regisztrációja, és üdvözlése maradt hátra. Végül mindenki választhatott magának Dinamitos termékeket, majd a helyszínen felállított interaktív falon megoszthatta a résztvevőkkel, hogy számára mit is jelent a siker.

A konferencia megnyitóján Barothi Brigitta köszöntötte a jelenlevőket, majd az első előadó, Vinczellér Árpád lépett a színpadra. Vinczellér a saját karrierjének építéséről és sikeréről mesélt nekünk. Elmondása szerint, ő azért dolgozik, hogy kialakítson egy összetartó kávéközösséget, illetve egy olyan win-win-win helyzetre törekszik, amelyben mindenki nyer az általa nyújtott szolgáltatásokkal. Tankó Attila vállalkozó már előadása címével, mely az „Életmentő ételmentés” címet viselte, felkeltette a hallgatóság figyelmét, amit végig meg is tartott, ugyanis a közönség a végén egy hatalmas tapsviharral jutalmazta azt. Tankó Attilát Szabó Ottó alpolgármester követte, akinek elhivatottsága, hogy segítsen mindenkinek, akinek szüksége van rá. Mi sem bizonyíthatta jobban állítását, mintsem, hogy előadása után minden kérdezőnek készségesen válaszolt. Dr. Both Hajnal különleges felütéssel kezdte előadását, mégpedig egy fuvolajátékkal jutalmazta a közönséget, aminek ugyanolyan hatalmas sikere volt, mint előadásának. A témáját tekintve, Both irányításával bejárhattuk azt az utat, amelyet ő is végig járt, mielőtt megtalálta volna a számára tökéletes munkát.

Az előadások sorozatát a Tamási Áron Gimnázium kórusa, a Vox Giminesis műsora törte meg, ami vastapsot eredményezett. A szünetet követően Dr. Seer László, a BBTE oktatója, mesélt a karrierjéről, megtudhattuk mi vezette el a tanári pályáig, és hogyan éli ezt meg. Elmondása szerint, számára a legfontosabb, hogy az ember tanításából és inspirációjából okuljanak társai. A konferencia másik női előadója Simó Réka vállalkozó volt, aki megosztotta a vállalkozás pozitív és negatív oldalát is. Véleménye szerint az ember csak akkor tud kiválóan teljesíteni, ha teljes mértékben önmagát adja. Az előadások sorát végül Fazakas Szabolcs zárta, aki a hozzá megszokott lazaságával és könnyedséggel ragadta meg a hallgatóság figyelmét. Kendőzetlenül beszélt például a vállalkozásainak a kialakulásáról, azok nehézségeiről és sikereiről.

A már ötödik alkalommal megszervezett Dinamit! idén is sikerrel zárult, jövőre innen folytatjuk! A sikerkonferencia támogatója a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt., az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő Zrt., partnere a Nemzetstratégiai Kutatóintézet.

Az esemény Facebook oldala: https://www.facebook.com/dinamit.sikerkonferencia/