2022. szeptember 14-16. között Tusnádfürdőn került sor a MITup! rendezvénysorozat legújabb kiadására. A Civilsuli nevű, régi MIT-es projektből újragondolt kezdeményezés célja, hogy a MIT ernyője alá tartozó tagszervezetek önkénteseit közelebb hozza azokhoz a témákhoz, melyek szervezetünk életében kiemelkedő fontossággal bírnak.

A szeptemberi MITup! témája az egyik legrégebbi rendezvényünk, az Adj, király, katonát! ifjúsági vetélkedő volt, melynek 2022-ben a tizenhatodik kiadását szervezzük meg. A hétvégi képzés során a résztvevő önkéntesek Toth Tímea MIT alelnök, korábbi AKK projektfelelős előadásain és interaktív workshopjain vettek részt, ahol előbb adminisztratív és elméleti szempontból vizsgálták az országos vetélkedőt, majd pedig a frissen megszervezett tudást gyakorlatba ültetve közösen láttak neki a MindentEldöntő feladatainak összeállításához. Összességében egy eredményes hétvégén van túl a csapat, a résztvevők nem csupán rendezvényszervezési technikákat tanulhattak, de egy konkrét esemény megszervezésén is munkálkodhattak, tovább erősítve a MIT tagszervezetei közötti együttműködést.

A rendezvény támogatója Székelyudvarhely Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala, akiknek ezúton is hálásak vagyunk nagylelkű hozzájárulásukért!