A hatályos járványügyi korlátozásoknak megfelelően 2021. december 27-én tartotta az ez évi online Küldöttgyűlését a Magyar Ifjúsági Tanács (MIT), ahol a Tagszervezetek küldöttjei körében beszámoltak az elmúlt egy év tevékenységeiről, majd a gyűlés végén tisztújításra került sor.

A MIT Alapszabályának megfelelően a Küldöttgyűlés a Tagszervezetek (IKE – Ifjúsági Keresztyén Egyesület, ODFIE – Országos Dávid Ferenc Ifjúsági Egylet, UFF – Udvarhelyi Fiatal Fórum) küldötteinek számbavételével és az elnök köszöntőjével, valamint beszámolójával kezdődött.  2020-ban a MIT Küldöttgyűlése Barothi Brigittának szavazott bizalmat a szervezet vezetésére, ám időközben a MIT elnöke szubjektív okok miatt lemondott.

Az elnöki beszámolót követték az alelnöki beszámolók, amelyen Apetroae Lucas és Mihály Dávid az IKE, Horváth Réka az ODFIE és Toth Tímea az UFF képviseletében összegezték az elmúlt egy évet, valamint Popa Ilona, Tusványos főszervezője vázolta fel a szabadegyetemről való tudnivalókat.

A beszámolók után a jelöltállítás, majd a titkos szavazás következett, amelynek eredményeként Horváth Rékát köszönthetjük a szervezet élén, aki közösen a fent említett elnökségi tagokkal kezdi meg a közös munkát.

Kívánunk egy rendezvényekben, projektekben, működésben sikeres mandátumot, gördülékeny közös munkát az új felállású MIT elnökségnek.